Nieuwe Buyl

 Waar je  stilte nog hoort en het donker kunt zien

Natuurkampeerterrein Nieuwe Buyl

Ons natuurkampeerterrein is minder geschikt voor kinderen. Wij richten ons op de natuur- en rustliefhebbers. 

Ons natuurkampeerterrein is erkend door Stichting De Groene Koepel. Daarom is de Natuurkampeerkaart verplicht. Indien u deze nog niet heeft kun u deze bij ons verkrijgen. De kaart is inclusief het Groene Boekje waarin alle natuurkampeerterreinen staan beschreven. Met uw kampeerkaart kunt u op alle terreinen terecht.

Nieuwe Buyl is een natuurkampeerterrein met sfeer en historie. In WO II leefden onderduikers verstopt  in het veld, daar waar nu de tenten en caravans staan. De evacués en de onderduikers kwamen na de oorlog terug met tentjes en zorgden zo voor het ontstaan van ons kampeerverblijf. 

De dertig plekken zijn  ruim en groen. Volwassen bomen zijn afgewisseld met, veelal inheemse, struiken. Wij als beheerders zijn echte vogelliefhebbers, wat terug is te zien  in de diverse nestkasten en de besdragende beplanting. 

Voor ieder wat wils: er zijn schaduw- en zonrijke plekken,  open of meer besloten plaatsen,  of dicht bij het sanitair. Op basis van beschikbaarheid kunt u als gast zelf uw plek uitkiezen.  

De meeste plekken zijn voorzien van een eigen stroom- en waterpunt. Op een enkele plek deelt u de waterkraan met uw buren. 

Voor de trekkers (wandelaars of fietsers) is er een apart tentenveld. Voor koele avonden of natte dagen is er een slechtweervoorziening aanwezig. 

Over het terrein verspreid staan picknicktafels. Bedoeld om even lekker uit te blazen, te ontspannen met een goed boek, een lekkere maaltijd te nuttigen of  om  een mooi gesprek te voeren.

Open vuurkorven zijn niet toegestaan i.v.m. brandveiligheid. Er zijn veilige houtkachels bij ons te huur. Bij gebruik van een eigen barbecue vragen wij u om alert te zijn op rookoverlast voor anderen en om bescherming van onze grasmat. Kooltjes en as kunt u na afkoeling in de daarvoor bestemde ton  doen. Bij extreme droogte of een volle bezetting verhuren we onze kacheltjes niet.

Ons natuurkampeerterrein is autovrij. Dat wil zeggen dat u na het plaatsen van uw caravan of tent uw auto parkeert op de ruime parkeerplaats. 

We vinden het heel belangrijk dat onze gasten zich thuis voelen. Mocht het u aan iets ontbreken dan horen we dat graag.