Nieuwe Buyl

 Waar je  stilte nog hoort en het donker kunt zien

Duurzaam kamperen

Hoe doen we dat? 

We wekken met 48 zonnepanelen zelf energie op. Het gehele terrein is hiermee voorzien van groene stroom. Een resultaat waar we erg blij mee zijn! We vragen ook van onze gasten om bewust en zuinig om te gaan met stroom- en watergebruik. 

De dagelijkse schoonmaak van het sanitair gebeurt met ecologische reinigingsproducten. 

Op het terrein hebben we bewust weinig lichtbronnen geplaatst. Achter op het natuurkampeerterrein kan het dus nog echt donker zijn. Onze paden zijn ook onverlicht. Hierdoor is er vaak een prachtige sterrenhemel zichtbaar.  Rondom het sanitairgebouw en de slechtweervoorziening is wel gezorgd voor verlichting. Voor gasten die 's nachts wat licht op prijs stellen zijn er mooie plekken in de buurt van deze voorzieningen.

Ook het scheiden van afval vinden we belangrijk. We stimuleren dat door  het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze gasten.  Op een centraal gelegen inleverpunt staan containers met duidelijk opschrift.  Voor kooltjes en as is er een aparte ton. 

Tuinafval van de standplaatsen wordt verzameld op een composthoop. Deze wordt in het vroege voorjaar over onze weilanden uitgereden. Een prachtig gezicht hoe de witte meeuwen en zwarte kraaien vervolgens op zoek gaan naar beestjes en zaden in de compost. 

Snoeihout zagen we in compacte stukken waarna het wordt gedroogd en gebruikt voor de houtkacheltjes. Zo zit u er op koele zomeravonden ook warmpjes bij.

Oud (maar onbeschimmeld) brood mag aan onze dieren worden gevoerd of kan bij ons worden ingeleverd.

Wilt u een écht groene vakantie, pak dan lekker de fiets en laat de auto staan! 

P1010853
P1010849
hooien

Terug